Domov > Staro > Nič ne napišem

Nič ne napišem

januar 8, 2009

Sovražim, ko berem na blogih, kako ljudje jamrajo, da nič ne napišejo in se opravičujejo, zakaj niso nič napisali toliko časa.
Zato jaz tukaj ne bom jamral in se pritoževal, temveč vam bom dal nekaj nasvetov za upravljanje z denarjem. Ko že ravno nimam za napisati nič drugega.

Torej, kako upravljati s svojim denarjem.  Lahko bi rekli, da nas ta finančna kriza lahko veliko nauči.

1. Zavedajte se, da imate denarja le toliko, kolikor ga lahko vidite in držite v rokah sedaj. Če imate denar na banki to ne pomeni, da ta denar res imate. Ne. Ta denar ste le dali banki v upravljanje z njim, zato ker se vam zdi da je v banki bolj varen kot pri vas doma. Pametno. Resno. To je glavni razlog, da denar dajemo bankam. In sedaj ne govorim, da imejte denar doma, pravim, da morate le vedeti, KOMU dajete denar in ZAKAJ.

2. Če imate delnice, ne računajte koliko ste že zaslužili, takoj ko indeks delnic zraste. Ne, s tem ko je  indeks delnic zrastel niste še nič zaslužili. Zaslužite šele takrat, ko delnice prodate za višjo ceno kot ste jih kupili vi. Tako pač je.

3. Ne vzemajte kreditov, če ne veste ali ga boste sploh lahko vrnili. Preden vzamete kredit, se pozanimajte, kolikšne so obresti, v kolikšnem času ga morate odplačati,itd. Ker če s kreditom kupite hišo, ta hiša v bistvu ni vaša dokler ne odplačate kredita. 

4. Ne kupujte obveznic, delnic, karkoli, ne da bi se pozanimali, kakšno je ozadje teh delnic, obveznic,itd. Če vam nekdo reče, da bodo delnice verjetno pridobile na vrednosti, še ni nujno, da bo to držalo. Vse informacije preverite!

5. Razmišljajte s svojo glavo!

To bi bilo nekaj osnovnih stvari za vse. Vendar pa ne pozabite, da je to le moje mnenje. Morda se v vsem tem motim. Nisem noben ekonomist ali broker. Sem le navaden meščan, ki je malce razmislil.

Ne me jemati resno!

Advertisements
%d bloggers like this: