Domov > Staro > Kako točiti pivo

Kako točiti pivo

september 21, 2008

Točenje piva je lahko zelo kompliciran postopek. Nekatera piva zahtevajo malo več pozornosti kot druga in med najbolj zahtevnimi je tudi Guinness.

Kako točiti Guinnessa je prav zanimivo.
Guinnessa se toči v dveh delih. Najprej se ga natoči 3/4 kozarca in sicer pod kotom 45° (Ko se pivo dotakne roba kozarca, ga je v njem približno 3/4) . Potem mora pivo nekaj časa počivati in sicer toliko časa, dokler ne postane povsem rjavo. Potem pa se ga samo še dotoči do vrha.
Na Guinnessu naj bi bilo za 1 cm pene. Pena mora biti kompaktna, gladka, brez mehurčkov ter za približno 1 mm nad robom kozarca in rahlo zaobljena.

Če dobite tako točenega Guinnessa, ste lahko prepričani, da tisti, ki ga je točil obvlada delo.

  1. september 21, 2008 na 4:09 popoldan

    Za Slovenijo (brez Primorske) bi morali napisat še priročnik: Kako se naredi kavo🙂

  2. september 21, 2008 na 8:46 popoldan

    HaHa, ta je pa dobra.

  3. Rok
    september 21, 2008 na 8:47 popoldan

    haha noro

  4. september 21, 2008 na 9:26 popoldan

    Sej Union ma tut svoj način. Sej bom kdaj napisou še kej o tem=)

  5. september 22, 2008 na 4:29 popoldan

    Kolk časa mora počivati?

  6. september 22, 2008 na 6:19 popoldan

    Tolk da postane povsem rjavo. To je tko prbližn 15 s.

  1. No trackbacks yet.
Komentarji so zaprti.
%d bloggers like this: