Domov > Staro > Človeška poguba

Človeška poguba

september 7, 2008

Kot vsi vemo, se človeški civilizaciji vedno bolj bliža konec. Vlade in znanstveniki govorijo o nekem “globalnem segrevanju”. Če mene vprašate, je to ena navadna laž. Zemlja je pač nekaj živega in tudi če pogledate nazaj, boste opazili, da so se ledene in vroče dobe menjavale na nekaj miljonov let. In sedaj ne vemo ali se bližamo vroči dobi ali ledeni. Če se bližamo ledeni dobi, bomo vsi zmrznili, če pa se bližamo vroči, se bomo pa vsi skurili.

Hja, zdaj že govorijo nekaj o tem, da se lahko zgodi, da bodo s tistim pospeševalnikom atomov, ki ga imamo, ponesreči ustvarili črno luknjo, ki bo vase posrkala celotno osončje in galaksijo. Ali pa samo naše osončje in del galaksije. Morda sploh nihče nebi opazil, če bi kar naenkrat naša Zemlja in mi vsi izginili iz vesolja. 

Skratka, kot že vemo nas obiskujejo naši prijatelji nezemljani. Verjetno so nas obiskovali tudi pred nevekoliko miljoni let, ko so bila na Zemlji še drugačna bitja (s tem ne mislim dinozavrov). 
Sedaj pa postaja aktualno vprašnje, ali se bomo ljudje sploh še rešili pred tem uničenjem sveta. Ali nas bo pogubila Zemlja sama, ali pa se bomo sami. Če pogledamo s človeškega vidika, se bomo rajše sami, kot da bi nas kdo drug. In za spominek bomo s seboj verjetno vzeli še čim večji del vesolja, kot ga lahko. Tako, da nebi slučajno kdo preživel, mi pa ne in bi se nam potem smejal. 

Čudna so človeška razmišljanja.

Advertisements
%d bloggers like this: